ورود به سایت
نام کاربری
 
گذرواژه
 
عضویت در خبرنامه
تلفن همراه:

ایمیل:

کلیه حقوق مادی و معنوی ، متعلق به سامانه اطلاعات اصناف شهر یزد(مکان نما) می باشد .
در سال ۱۳۳۴کتابخانه وزیری یزد توسط حجت الاسلام وزیری تاسیس شد پس از آن در سال ۱۳۶۹ با موافقت آستان قدس رضوی قرار شد موزه ای در یزد تشکیل شود .از آن به بعد بااعلام عمومی اشیاءآنتیک از خانه های یزد خریداری یا به موزه هدیه شد .قوری، قلیان ،اسنادارزشمند صورت قباله ها ،چراغ های آویزی ،تنگی ،چفت وبست قدیمی ،سکه ،لامپا ،لاله مرقعات خط ،خط استاد نی ریزی ،خط استاد میر عماد ،خط درویش عبدالمجید طالقا نی ،نکاح نامه ها ،لباسهای قدیمی مخصوص بانوان پارچه های زربفت ،پارچه های طلا ونقره دوزی شده پارچه های تافته شده ،پوستین گران قیمت مربوط به یکی از خان های یزد ،زنگ میدان وقت الساعه که شیحه می کشد ،قران های نفیس ،لوازم حما مثل تاس تشت ،لگن مسی ،گلدون ، سرمه دان ،وانواع سماور ،ظروف چینی وهزاران اشیا ءبا ارزش دیگر موزه وزیری یزد را تشکیل می دهند و هنوزجمع اوری اشیاء ادامه دارد. این موزه در کنار کتابخانه وزیری جنب مسجد جامع کبیر یزد برقرار است .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
منابع : 
 

نام
ایمیل
متن پیام
 
یزد
جغرافیایی
شهرستان یزد در دره‌ای خشک و پهناور بین کوه‌های شیرکوه و خرانق، در ۱۵ درجه و ۵۳ دقیقه تا ۴۰ درجه و ۵۴ دقیقه درازای خاوری و ۴۶ درجه و ۳۱ دقیقه تا ۱۵ درجه و ۳۲ دقیقه پهنای شمالی واقع شده است. این شهرستان از سوی شمال به شهرستان‌های میبد و اردکان از خاور به شهرستان‌های اردکان و بافق، از باختر به استان اصفهان و از جنوب به شهرستان تفت، ابرکوه و مهریز محدود می‌شود. میانگین بلندی شهرستان یزد از سطح دریا ۱۲۰۰ متر است.
قرار گرفتن در بخش مرکزی فلات ایران در برگیرنده نا مناسب‌ترین عوامل طبیعی چیره بر فلات مرکزی ایران نیز است. بارش اندک همراه با تبخیر شدید، دور بودن از دریا، نزدیکی با کویر خشک و پهناور نمک، رطوبت نسبی کم همراه با گرمای بسیار، از عواملی هستند، که یزد را به گونه یکی از خشک‌ترین مناطق ایران درآورده است. گذشته از آن، در این منطقه نوسان شدید درجه حرارت نیز وجود دارد.
زبان
مردم یزد به زبان فارسی رایج با لهجه یزدی سخن می‌گویند و بسیاری از واژه‌ها و ترکیبات زیبای فارسی را در گویش خود حفظ کرده‌اند. در استان یزد برخی ویژگی‌های گویشی میان شهرستانهای مختلف محسوس است. معتقدان به آیین زرتشتی در میان خود به زبان بهدینی (گَورونی یا دری زرتشتی) سخن می‌گویند و به ویژه مراسم مذهبی خود را با این زبان انجام می‌دهند. گویش یزدی بخشی از فارسی دری (فارسی خالص و اولیهٔ ایرانیان) است.