ورود به سایت
نام کاربری
 
گذرواژه
 
عضویت در خبرنامه
تلفن همراه:

ایمیل:

کلیه حقوق مادی و معنوی ، متعلق به سامانه اطلاعات اصناف شهر یزد(مکان نما) می باشد .
ابوالقاسم قلم‌سیاه
ابوالقاسم قلم‌سیاه (زادهٔ ۱۲۹۹ در کرمان – درگذشتهٔ ۹ آذر ۱۳۸۹) فیزیک‌دان اهل ایران است.
وی اصالتاً یزدی است. او پس از دبیرستان (دبیرستان ایرانشهر) در سال ۱۳۱۸ به دانشسرای عالی رفت و به تهران آمد او در آنجا شاگرد اساتید بزرگی چون دکتر محمود حسابی بود. او در سال ۱۳۲۲ در رشته فیزیک شیمی موفق به اخد دانشنامه کارشناسی شد و سپس برای تدرس به شهر پدری‌اش یزد رفت. او در آنجا ازدواج کرد. او تا سال ۱۳۳۵ در شهر یزد تدریس کرد و سپس به تهران منتقل شد و در سال ۱۳۳۹ به فرانسه اعزام شد. او در فرانسه تحصیل رشته علوم فیزیک موفق به کسب دکترا شد و در سال ۱۳۴۲ به ایران بازگشت. او در بازگشت با اینکه عضو رسمی آموزش و پرورش ایران بود با کمک عده‌ای به دانشگاه تهران انتقال یافت و به عنوان عضو پژوهشی در آنجا مشغول به خدمت شد و این همکاری تا زمان جدا شدن سازمان انرژی اتمی از دانشگاه تهران با این مؤسسه همکاری کرد. او در سال ۱۳۶۴ بازنشسته شد. ابوالقاسم قلم سیاه در نهم آذر ۱۳۸۹ از دنیا رفت.
او همچنین از مؤلفین کتاب‌های درسی ایران است و در دانشنامه بزرگ فارسی ایران به مسولیت آن با مرحوم دکتر احمد بیرشک بود همکاری داشته‌است.
ابوالقاسم قلمسیاه
زادروز ۱۲۹۹
ایران، کرمان
درگذشت ۹ آذر ۱۳۸۹
ایران، تهران
محل زندگی یزد، کرمان، تهران
ملیت ایرانی
تحصیلات دکترای فیزیک
پیشه آموزگار، عضو پژوهشی دانشگاه تهران
لقب پدر فیزیک نوین ایران
دین اسلام
مذهب شیعه

نام
ایمیل
متن پیام
 
یزد
جغرافیایی
شهرستان یزد در دره‌ای خشک و پهناور بین کوه‌های شیرکوه و خرانق، در ۱۵ درجه و ۵۳ دقیقه تا ۴۰ درجه و ۵۴ دقیقه درازای خاوری و ۴۶ درجه و ۳۱ دقیقه تا ۱۵ درجه و ۳۲ دقیقه پهنای شمالی واقع شده است. این شهرستان از سوی شمال به شهرستان‌های میبد و اردکان از خاور به شهرستان‌های اردکان و بافق، از باختر به استان اصفهان و از جنوب به شهرستان تفت، ابرکوه و مهریز محدود می‌شود. میانگین بلندی شهرستان یزد از سطح دریا ۱۲۰۰ متر است.
قرار گرفتن در بخش مرکزی فلات ایران در برگیرنده نا مناسب‌ترین عوامل طبیعی چیره بر فلات مرکزی ایران نیز است. بارش اندک همراه با تبخیر شدید، دور بودن از دریا، نزدیکی با کویر خشک و پهناور نمک، رطوبت نسبی کم همراه با گرمای بسیار، از عواملی هستند، که یزد را به گونه یکی از خشک‌ترین مناطق ایران درآورده است. گذشته از آن، در این منطقه نوسان شدید درجه حرارت نیز وجود دارد.
زبان
مردم یزد به زبان فارسی رایج با لهجه یزدی سخن می‌گویند و بسیاری از واژه‌ها و ترکیبات زیبای فارسی را در گویش خود حفظ کرده‌اند. در استان یزد برخی ویژگی‌های گویشی میان شهرستانهای مختلف محسوس است. معتقدان به آیین زرتشتی در میان خود به زبان بهدینی (گَورونی یا دری زرتشتی) سخن می‌گویند و به ویژه مراسم مذهبی خود را با این زبان انجام می‌دهند. گویش یزدی بخشی از فارسی دری (فارسی خالص و اولیهٔ ایرانیان) است.