ورود به سایت
نام کاربری
گذرواژه
عضویت در خبرنامه
تلفن همراه:

ایمیل:

کلیه حقوق مادی و معنوی ، متعلق به سامانه اطلاعات اصناف شهر یزد(مکان نما) می باشد .
شولی چغندرک، آش محبوب یزدی ها
شولی یکی از آش‌های یزدی است که در عین سادگی و کم کالری بودن، بسیار لذیذ است. در اصل چاشنی این آش، سرکه و کمی شکر است ولی می‌توانید آن را با رب انار هم میل کنید. شولی چغندرک شولی فصل تابستان می باشد. اگر فصل باقلا باشد همراه عدس مقداری هم باقلا اضافه میکنند و به آن شولی باقلا میگویند. که بسیار طعم لذیذتری دارد.
مواد لازم:
سبزی: (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
چغندرک: دو عدد بزرگ( اگر برگ چغند هم دارید نصف اسفناج ها را کم کنید و بجای آن از برگ چغندرک استفاده کنید)
پیاز: سه عدد
نعنا خشک : دو قاشق غذا خوری
آرد: یک و نیم لیوان
عدس: یک لیوان
باقلا : نصف لیوان ( درصورت وجود باقلا خوشمزه تر می شود.درضمن نیازی نیست باقلاها دولپه شده باشند.)
روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: دو قاشق مربا‌خوری
سرکه: به میزان دلخواه
شکر: به میزان دلخواه
 
طرز تهیه:
ابتدا چغندرک را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می‌گذاریم روی شعله تا نیم‌پز شود.البته میتوان چغندر اگر دیر پز است آن را رنده نیز کرد. و دیگر نیازی نیست زودتر پخته شود.
بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و باقلا و سبزی خرده شده را به آن اضافه می‌کنیم و صبر‌می‌کنیم تا کاملا بپزد.
در این فاصله نعنا و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می‌کنیم.
به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنیم.
وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده و می‌گذاریم چند قل بخورد.
بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می‌کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی از صافی رد میکنیم و به آش اضافه می‌کنیم و همزمان آش را خوب به هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود.
البته خود یزدی ها آرد را فله ای آب میزنند و میریزند و بعد اگر غلظتش خیلی کم بود دوباره آرد آب میزنند و صاف میکنند و اضافه میکنند و اگر غلیظ بود مقداری آب به آن اضافه می کنند.
بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه‌ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می‌کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می‌داریم) و می‌گذاریم تا چند غل بزند تا بوی تند سرکه کم شود. مقدار کمی شکر هم به عنوان چاشنی میتوانید اضافه کنید که بستگی به سلیقه شما دارد.
اگر سرکه دوست نداشتید می‌توانید آش را با رب انار میل نمایید. و برای خوشرنگ تر شدن میتوانید مقداری رب گوجه هم به آن اضافه کنید.

نام
ایمیل
متن پیام