ورود به سایت
نام کاربری
گذرواژه
عضویت در خبرنامه
تلفن همراه:

ایمیل:

کلیه حقوق مادی و معنوی ، متعلق به سامانه اطلاعات اصناف شهر یزد(مکان نما) می باشد .
شولی شلغم
شولی از غذاهای سنتی شهر یزد است که دو نوع متفاوت تابستانه و زمستانه دارد. 
اگرغذاهای خوشمزه این منطقه را چشیده باشید، حتما تایید می کنید که غذاهای این خطه از کشورمان، حلاوت خاصی دارد.
شولی، یک آش یزدی است که برای بسیاری از یزدی ها به عنوان محبوب ترین غذا شناخته می شود. که به خاطر شل بودن قوامش به نام «شولی» خوانده می شود و در زمستان و تابستان با مواد غذایی متفاوتی طبخ می شود؛ به نحوی که نوع زمستانه اش مملو از ماش و شلغم است و نوع تابستانی اش پر از چغندر و عدس.
مـواد لازم (برای ۴ نفر)
شلغم: ۴۰۰ گرم (۱۰۰ کیلوکالری)
ماش: ۱ لیوان (۲۴۰ کیلوکالری)
پیاز: ۱ لیوان (۲۵ کیلوکالری)
اسفناج: ۴ لیوان: ۱۰۰ کیلوکالری
شوید، تره، گشنیز و جعفری: ۴ لیوان (۱۰۰ کیلوکالری)
روغن کانولا: ۴ قاشق غذاخوری (۳۶۰ کیلوکالری)
نمک و زردچوبه: به میزان دلخواه: (۰ کیلوکالری)
طـرز تـهـیـه آش شولی
ابتدا شغلم های ریز و گرد را جدا کنید و بعد از شست وشو، سر و دم آنها را بگیرید و همراه ماش و آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند. بعد از پخت، سبزی ها را اضافه کنید و بگذارید با هم کمی جوش بخورند. در تابه ای، پیازها را نیز با روغن تفت بدهید و ادویه ها را اضافه کنید و چند دقیقه قبل از سرو، آنها را نیز به آش بیفزایید و بگذارید کمی حرارت ببینند. به این ترتیب، شولی لذیذ شما آماده خوردن خواهد بود.
در قدیم یزدیها (و هم اینک پیروان خوش اشتهای آنها) شولی را به عنوان عصرانه استفاده کرده و بعد از آن نیز چای نبات یا چای و باقلوا یزدی میل می کردند تا طبع سرد شولی را خنثی نمایند.

نام
ایمیل
متن پیام