قطاب یزدی
شاید بتوان گفت محبوبترین شیرینی یزدی قطاب است. مخصوصا اگر بتوانید نوع مرغوب و تازه آن را تهیه کنید. این شیرینی از نوع شیرینی های خشک به حساب می آید و میتوانید در مغازه هایی تحت عنوان شیرینی حاج خلیفه آن را تهیه کنید . که در دو نوع " با خاک قند" و " رژیمی یا بدون خاک قند " در بازار وجود دارد.
مواد لازم :
بیکینگ پودر: نصف قاشق چای خوری
پودر هل: یک قاشق چایخوری
پودر شکر یا خاک قند: یک قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ: دو عدد
ماست: 250 گرم
پودرشکر یا خاک قند: دو پیمانه
روغن مایع و آرد به میزان لازم
روش تهیه :
روغن و یک قاشق چای خوری پودرشکر را با همزن برقی مخلوط کرده تا کرمرنگ شود، سپس زردههای تخممرغ را اضافه کرده با همزن برقی مخلوط میکنیم آنگاه پودر هل را با ماست و بیکینگ پودر به مخلوطمان میافزاییم، سپس آرد را کمکم به مواد اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.
خمیر را به قطر سه میلیمتر روی سطح آرد پاشیده شده پهن کنید. و با قالب گرد، آن را قالب بزنید سپس وسط خمیر را برشزده با یک قاشق چایخوری موادمیانی را داخل قطاب قرار دهید به گونهای که این مواد به اطراف خمیر مالیده نشود. دو لبه خمیر را به هم چسبانیده و لبههای خمیر را به داخل برگردانید تا به شکل کنگره درآید.
سپس در روغن فراوان سرخ کنید. روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود و همانطور گرم در پودر قند بغلطانید و در ظرف دردار نگهداری کنید.